World attractions for dutch travelers

Top destinations in the world for dutch travelers: El Mirador was a major Mayan city that flourished from about the 6th century BC and abandonment at the end of the 9th century. The ruins of El Mirador were rediscovered in 1926 but received little attention due to its remote location deep in the jungle of northern Guatemala. Today the site remains largely covered by tropical jungle. Visiting El Mirador is not for the faint of heart. The village of Carmelita is the nearest point to the ruins that you can go by car. From there it takes a grueling trek of at least five days and four nights through the jungle with ants, ticks and mosquitoes that never relent. That said, people who make this journey will never forget it.

The Parc des Buttes-Chaumont is the centrepiece of the north-eastern Belleville neighbourhood. It’s perhaps a little less formal than other green spaces in Paris, but so worth the uphill stroll. It’s often missed by weekenders keen not to stray too far from the tourist loop, but this 19th arrondissement beauty is one of the city’s most magical spots. The park, with its meandering paths, waterfalls, temples and cliffs, was designed by Adolphe Alphand for Haussmann, and was opened as part of the celebrations for the Exposition Universelle in 1867.

If you are planning a summer holiday in Europe, then it doesn’t get much better than a sailing trip around the continent’s pristine coastlines. There are plenty of destinations here that offer unspoiled beaches, quiet islands, sparkling blue waters and the prettiest port towns that you could imagine. So pack your sailing gear, pick a destination, and get out there! Sailing around Greece is the kind of holiday that everyone fantasises about – so why not make it a reality? Whichever destination you choose from the list above will be sure to provide an exciting and completely unforgettable experience.

Rinpung Dzong: A Dzong is a Buddhist monastery and fortress. This large dzong is also located in the Par district. This is an administrative centre and houses the district monastic body. There are fourteen shrines and chapels located within this complex and the great festival of tshechu is held here in March or April each year.

Inland, in Morocco’s eastern Sahara region, are the grand and rippling sand dunes of the Erg Chebbi, where would-be explorers and adventure-seekers head to get a dose of desert action. This is prime territory for dune-surfing, four-wheel-drive dune-bashing, and the (much more authentic) camel trekking. For those with less of an active nature, just sitting amid the sand dune splendor is worthy enough of the long journey out here. For most travelers who make it this far, the highlight is spending the evening at a desert camp amid the dunes themselves.

For our dutch visitors:

Vaak afgekort tot “Chichi”, dit is DE winkelbestemming van Guatemala. Gelegen tussen twee en drie uur ten zuidwesten van Guatemala-Stad, is ChiChi misschien wel de thuisbasis van de helderste en meest levendige inheemse markt in heel Amerika. Met een breed scala aan lokale stoffen, textiel, kleding, maskers, met hout vervaardigde items, aardewerk en zelfs vuurwerk, is er geen reden waarom iemand de Chichicastenango-markt met lege handen zou moeten verlaten. De stad staat ook bekend om hun vermogen om te vieren en organiseert vaak festivals, feesten en feesten waar toeristen welkom in zijn. Antigua was ooit de hoofdstad van Guatemala, tot het jaar 1773 toen een enorme aardbeving de stad decimeerde. In 1776 werd het verlaten bevolen en wat ooit een bruisende en levendige hoofdstad was, kreeg de uitstraling van een rustige provinciestad. Bekend om zijn ouderwetse Spaanse architectuur door middel van paleizen, kathedralen, universiteiten en kluizenaarsverblijven, is Antigua een charmant juweel in Guatemala. De Santa Catalina-boog in Antigua is een visuele aanwijzing geworden om iedereen te laten weten dat ze zijn aangekomen. De stad is een bijzonder populaire toeristische attractie tijdens de Heilige Week, met optochten en praalwagens en bloementapijten langs de straten. Het is absoluut adembenemend.

In zijn 120-jarig bestaan ??heeft de Moulin Rouge showbizzsterren, muzikanten, acteurs en statige namen passeren de deuren. En afgezien van toeristen, is deze cabaretlocatie ook iconisch voor Parijzenaars, die meer gaan voor de clubscene in The Machine en rooftop Bar a Bulles die erin liggen. Op het podium staan ??60 can-can-dansers twee uur lang te feesten met een foutloze synchronisatie in de show ‘Feerie’. Kostuums zijn flamboyant, de benen schoppen hoger dan je voor mogelijk zou houden en de ‘rust’-acts zijn grappig. Het is het ultieme Franse avondje uit. Voeg gewoon champagne toe. Het Palais Garner is een auditorium met 2000 zitplaatsen en het toppunt van Parijse weelde – van de klassieke sculpturen aan de buitenkant tot de spiegels, marmeren en parketvloeren van de Grand Foyer. Er is ook de Grand Escalier, allemaal rode satijnen en fluwelen dozen, plus de bibliotheek, musea en privesalons van de keizer. (Zoals je zou verwachten, had hij geen zin om de vooringang te nemen met de rest van de hoi polloi, maar gaf hij de voorkeur aan een exclusieve ingang aan de achterkant van het gebouw waar zijn koets naar toe kon rollen.)

Italie heeft een uitgebreide mediterrane kustlijn, bezaaid met ongelooflijke eilanden, stranden en prachtige steden. Zeilen in Zuid-Italie is altijd een populaire keuze voor Europese cruisevakanties. Wat dit gebied nog beter maakt, is de nabijheid van Griekenland, waardoor u beide landen gemakkelijk in uw vaarroute kunt opnemen. Aangezien Italie een vrij lange kustlijn heeft, bieden de verschillende bestemmingen elk iets heel unieks. Enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Italie voor een zeilvakantie zijn Sardinie, Amalfi, de Eolische eilanden, het Sorrentijnse schiereiland en Sicilie. De Cinque Terre is een andere geweldige kustbestemming voor diegenen die geinteresseerd zijn om verder naar het noorden te zeilen.

Volg een zelfgeleide tour door Walt Disney Concertzaal: Hoewel het podium en de concertzaal zelf meestal niet toegankelijk zijn voor zelfs betaalde rondleidingen (vanwege repetities), zijn de openbare binnenruimtes en de tuin nog steeds behoorlijk spectaculair om te verkennen. Venetie grachten: kronkelend door schilderachtige, kleine (en zeer dure) huizen, de grachten zijn voorzien van boogbruggen en een prachtig landschap. Het is een geweldige plek om op de fiets mee te cruisen. Begin tussen Washington Avenue en Venice Boulevard. Bezoek Hollywood Forever Cemetery: Als een van onze oudste toeristische attracties in Californie komen fans nog steeds samen op 23 augustus in dit Hollywood-monument om hulde te brengen aan Rudolph Valentino. Cecil B. DeMille en Douglas Fairbanks, Sr. rusten hier ook uit. Vang in de zomer buitenfilms tegen betaling en in november ook de Dag van de Doden. Ga 100 jaar terug in de tijd: het Victoriaanse tijdperk had zijn invloed op de lokale architectuur, zoals blijkt uit de huizen in het 1300-blok van Carroll Avenue in Angelino Heights. Bradbury Building: Het unieke interieur heeft een atrium van vijf verdiepingen, afgewerkt met geglazuurde bakstenen en smeedijzeren grillwerk (inclusief de kooilift die bekend zal zijn van de vele hier gefilmde films). Lezen extra informatie op deze website Flacco.

Helikoptervluchten boven Vic Falls – The Flight of Angels: een opwindende helikopter- of ULV-vlucht biedt het beste uitzicht op de beroemde Victoria Falls. Het uitzicht op de Smoke that Thunders (Mosi-oa-Tunya) en omgeving is spectaculair. Je ziet in de onderstaande video (ga naar 5 minuten om te kijken vanaf het opstijgen)! De spannende vlucht over de watervallen geeft je een vogelvlucht van de grootste laag vallend water ter wereld. Door in een kloof van 108 meter diep te turen, krijg je zeker perspectief op dit enorme natuurwonder. U kunt ook stroomopwaarts helikoptervluchten maken om van bovenaf wat wild te bekijken. “The Flight of Angels” dankt zijn naam aan de beschrijving van de waterval door David Livingstone toen hij hem voor het eerst zag. Hij noemde het een tafereel dat zo mooi was dat het “door engelen tijdens hun vlucht” bekeken moest zijn. Je kunt Flight of the Angels ook in een ULM doen. Dit is een langzamere trip waarbij de wind door je haren waait. Maar microverlichting boven Vic Falls zou opwindender zijn, vanwege de open cockpit, de kleinere afmetingen en de minder krachtige motor. High Wire-activiteiten – Zipline, Gorge Swing & Flying Fox: ga een stapje verder met de verhuurdraadactiviteiten bij Vic Falls. De tamste optie, de Flying Fox zipline-rit, is een goede plek om te beginnen. Schuif over de 200 meter brede kloof ongeveer 120 meter boven de vloer of de kloof. Voor deze gewaagde kabelglijbaan zit je vastgebonden aan een hoge draad (alsof je vliegt) of zit je in een harnas. Hoewel de Flying Fox minder huiveringwekkend is dan de andere high-wire-activiteiten, verhoogt het nog steeds je adrenaline-niveaus en levert het een prachtig uitzicht. Om de angstfactor nog een tandje hoger te zetten, probeer dan de langere zipline-rit die 425 meter over de kloof loopt en begint op ongeveer 120 meter boven de vloer van de kloof. Ze zeggen dat je snelheden tot 106 km bereikt met de Zip Line Ride, omdat deze schuin bergafwaarts loopt. Volgende niveau van durf – de Gorge Swing, zoals de Bridge Swing, maar springt van de 120 meter hoge rand van de kloof. Begin met een hartverscheurende vrije val van 70 meter voordat je 95 meter over Batoka Gorge slingert. Woohoo! Je kunt ook de zipline-ritten maken en de kloof slingeren om de spanning te delen.

You may also like...